Tuesday, November 27, 2012

Anak Angkat


Anak Angkat?

Bersediakah aku pada usia perkawinan 2 tahun 4 bulan?

Perlukah aku tunggu lagi pada usia perkawinan 6 tahun lagi?

Apa jawapan yang paling baik untuk aku jawab supaya semua orang faham?

Perlukah aku terangkan kesemuanya atau jawab sahaja jangan dipersoalkan dimana datangnya rezeki itu..

Faham ker mereka dengan apa yang aku lalui sekarang?

Apa reaksi keluarga, sedara-mara dan sahabat andai?

Adakah ini cara terakhir aku? kan banyak lagi kaedah yang boleh aku cuba?

Berputus asakah aku?

Teringat kata doctor ishaireen pada aku "kadang-kadang kita ditakdirkan untuk menjaga anak orang lain".

Kalau inilah perjalanan yang terbaik dalam hidup yang sementara ini maka aku perlu menerimanya dengan redha...asalkan aku tidak lagi derita dan akan hidup bahagia selamanya dengan suami tercinta.

p/s: suamiku aku sayang dan cinta kamu sehingga jannah..tidak ada lelaki lain yang mampu menyayangiku seperti mana kamu memberi kasih sayang terhadap diriku.“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)