Tuesday, July 3, 2012

Percutian::Lexis Port Dickson@Legend Water Chalet::Part 1


Percutian singkat kami ke  Grand Lexis Port Dickson @ Legend Water Chalet tak tergambar dengan kata-kata. Walaupun masa yang singkat kami laki bini rasa betul-betul release tension dan sangat seronok. Percutian juga hadiah untuk 2nd anniversary kami - 2.7.2012. Jom nikmati keindahan dan kecantikan disekitar kawasan tersebut. Sangat-sangat teruja kerana ini kali pertama kami menjejakkan kaki kesini.


Laluan untuk masuk ke chalet


 Disebelah kanan ialah Legend International Water Homes. Harganya lebih mahal.. dan ada chalet yang menyediakan privacy pool.


Ini pun kolam renang untuk Legend International Water Homes. Pelikkan aku sewa untuk Legend Water Chalet jer asal sampai kesebelah sini pulak. Ini disebabkan aku sesat nak cari bilik. Dah alang2 apalagi snap lah sebab kolam dia sangat cantik dan bersih. Aku rasa nak terjun jer dalam kolam renang tu tau!!


Belum check-in bilik  lagi aku boleh duduk bersantai kat tepi kolam ni dulu. Memandangkan tidak ada orang. Mungkin sebab hari ahad ramai yang dah check-out.


Air pasang jadi nampak betul-betul ditengah lautan

  
kena pakai bikini ok..so jangan nak berangan dapat mandi, tak pasal-pasal kang kena halau pulak. Dah ada tanda tu kat tepi kolam renang.



Laluan masuk kebilik kami sangat bersih. Lupa nak bagi tahu chalet yang kami sewa adalah milik persendirian bukan diselia oleh pihak pengurusan resort..Oleh itu, tiada perkhidmatan luggage trolley atau buggy. So paham2lah kena jalan kaki dan angkutlah beg sendiri yer..


Bilik kami Deluxe Lower Full Seaview..jadi berada dihujunglahkan..mengah jugaklah aku jalan kaki dengan bawak harta karun yang ada.


1st impression huhhhhh sangat cantik, luas, bersih dan warna yang nyaman


Tak sabar nak berendam dalam tab mandi ni..muat untuk kami laki bini yang comel ngehngeh


Boleh nampak bawah laut dari sini. Asal nak ke toilet jer aku tak pijak glasses ni..sebab perasaan macam akan jatuh dalam laut, so lalu kat tepi jer hehe kelakar la pulak ker jakun =p


 Balcony  bilik kami menghadap laut


Posing jap sangat nyaman dan tenang


Luas biliknya


Dari balcony nampak jiran sebelah..lagi privacy sebab jiran dah check-out..yabedabedu, so tak adalah malu sangatkan kami laki bini nak terkinje-kinje kat balcony ni. Memang betul-betul privacy.




Semua ada seperti tv, vcd, mini peti ais, iron, heater, sejadah, penyangkut baju, sabun mandi, syampu, tuala mandi dan ubat nyamuk (ada jugak nyamuk sesat so kena sembur dulu sebelum tidur)


 Ruang menikmati keindahan laut di pantai Port Dickson. Aku tak duduk pun atas katil ni macam mana kemasnya masa kami datang, macam ni jugaklah cantiknya masa nak check-out.

 Nak tahu apa aktiviti kami selanjutnya tunggu part 2..
to be continue
macam drama pulak (^__^)






2 comments:

Si Ketam Batu said...

berapa rate yang dikenakan? thanks

Anonymous said...

ni lexis pd. grand lexis semua ada private pool. legend hotel dah lama takde granlexis dah beli.

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)