Saturday, May 12, 2012

celcom atau sales person tu yang careless!!


Gerammmmmnyer!!!


Patut minggu ni maxis line kami already convert to celcom..
Bila call celcom center mereka cakap tiada sebarang maklumat atau pendaftaran yang dibuat.
Sakitnya hati... dan lagi bertambah sakit hati atau kurang cerdiknya kami kerana tak ambil no telefon sales person tu. Semalam dapat msg dari celcom :

Thank you for choosing celcom. Your porting is being processes by your current operator. Pls wait for the next SMS for the porting status.

Tak sampai 5 jam dapat msg dari celcom lagi :

Dear customer,your celcom port has been rejected by your previous service provider. Please contact celcom for futher details...

Terus naik hangin aku!!! Hari tu masa nak register dengan budak perempuan tu cakap lebar lebur ok kak paling lewat pun 2 minggu .Nanti celcom akan hantar msg beritahu bila dah ready atau automatic maxis line akak tidak boleh digunakan..ayat baik tapi servis hampeh betul!!!

Suami dah la sibuk..aku risau kalau sorang2 pergi jumpa budak tu mahu aku bertekak dengan budak tu kang..sebab tak ada sapa nak kull downkan aku. So better tunggu suami jerlah. sebab nak register balik pun main atas nama suami. Nampaknya bulan nie kena bayar lagilah bill maxis!! ingat dah bayaran terakhir bulan lepas uuuuwwwaaa!!!

p/s: tidak semua perkhidmatan adalah yang terbaik kerana manusia juga tidak sempurna

2 comments:

cinta03 said...

sabar...sabar..tak habis2 lagi eh....bln nie last ler tue..

RosDiana said...

banyak perkara rupanya kita kena bersabar kin..

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)