Monday, August 15, 2011

Warna Kereta Lambang Peribadi PemilikKereta mewah dan mahal saper tak nak kan..
kalo bagi free gilosss tapak tangan aku tadahkan ngehngeh~~
kereta mewah menjadi impian dan igauan setiap orang..tapi tak semua yang mampu memilikinya termasuklah aku uuuwwwaaa. Bersyukurlah dengan apa yang ada~~

 Korang teringin tak nak pandu kereta macam nie:=


Lamborgini Gallardo


Nissan Skyline GTR

Nissan Fairlady ZQ7 Audi
(En Suami idamkan kereta nie :D)

Cukuplah tu sebagai pencuci mata. 
Setiap orang ada citarasa tersendiri dalam pemilihan warna kereta ada yang suka terang , ada yang suka warna kereta nampak mewah, ada juga yang suka warna lembut dan ada juga yang suka warna asal. Jom kita tengok pilihan warna kereta anda yang menggambarkan peribadi diri andaWarna perak/silver 

Warna ini memang membuatkan kereta itu nampak mahal dan baru. Pemilik kereta warna perak ini seorang yang pantas bertindak dan membuat sebarang keputusan. Dia tak suka meremehkan kerja atau menangguhkan sesuatu pekerjaan. Baginya, jika boleh diselesaikan segera, lebih elok diselesaikan dan tak perlu bertangguh lagi. Mereka tak suka simpan masalah lama-lama. Sebaik saja masalah itu dapat dikenalpasti, mereka akan bertindak untuk menyelesaikannya dan tindakan itu banyak menyelamatkan keadaan daripada menjadi bertambah buruk. Tidak suatu perkara pun yang boleh menghalang mereka daripada melakukan apa yang mereka ingin lakukan dan ini ada juga keburukannya kerana mereka bertindak mengikut kata hati. Namun begitu, sikap mereka yang sensitif lebih membuatkan teman-teman pening kepala. Kadangkala tu, kita perlu bertolak ansur kan? Usah terlalu buruk sangka sangat! 


Warna hitam 

Ramai yang menyukai warna hitam kerana ia nampak eksklusif dan penuh misteri. Sama seperti pemilihan warna hitam bagi pakaian. Apa agaknya personaliti pemilik kenderaan berwarna hitam ini? Mereka dikatakan melambangkan kuasa, prestij dan kesenangan hidup. Mereka ini sanggup melakukan apa saja demi kepentingan diri mereka serta keluarga. Selain itu, satu lagi kelebihan mereka ini, tak mudah berputus asa kerana mereka akan mencuba hingga mencapai apa yang dihajati selama ini. Tapi... kawal sikit sikap panas baran membuatkan teman-teman sering makan hati! Bila dah marah, mulalah tak ingat dunia! Itu yang selalu menjadi punca pergaduhan bersama si dia/teman! Namun begitu, sikap mereka yang terlalu mementingkan persahabatan membuatkan mereka disenangi ramai! Jangan sampai diperguna pulak!!! 


Warna merah 

Tampak gagah sekali ketika berada di atas jalan raya. Mereka yang memilih warna merah untuk kenderaan mereka dikatakan dikuasai oleh emosi dari segi perasaan mereka. Kadangkala mereka lebih gemar bertindak menurut kata hati dan naluri saja. Biarpun begitu, oleh kerana mereka ini sangat percayakan naluri sendiri, kebanyakan keputusan yang diambil itu tepat sekali seperti yang diduga. Selain itu, mereka juga punya kelebihan untuk meneka dan "membaca" perasaan orang lain walaupun tidak dinyatakan secara terang-terangan. Sebab itu juga mereka ini sering menjadi tempat teman mengadu hal kerana mereka lebih memahami biarpun kadangkala angin "satu badan" melanda! 


Warna biru 

Warna ini juga dikaitkan dengan sikap romantis tapi selain itu, ia turut melambangkan sikap optimistik dan yakin boleh. Kelebihan mereka, dalam kesesakan lalu lintas dan traffic jam, mereka tetap maintain cool dan susah nak "naik darah" seperti kebanyakan pemandu lain. Ah! Biasalah kan... . kalau marah-marahpun, keadaan itu tak kan berubah juga! Mereka ini juga gemar membuatkan orang lain rasa gembira ketika bersama mereka. Selain itu, mereka juga suka buat lawak! Tak kering gusi dibuatnya! 


Warna hijau 

Warna hijau juga sering dikaitkan dengan duit. Biarpun begitu mereka juga dikatakan seorang yang pemurah dan tak lokek dalam soal duit serta baik hati. Jadi, tak hairanlah pemilik kenderaan hijau ini sanggup berkorban masa dan wang ringgit mereka demi menolong mereka yang memerlukan bantuan mereka. Sebenarnya mereka ini suka jika dapat membantu orang lain agar hidup gembira. Prinsip mereka, lebih mulia jika menolong orang lain tanpa mengharapkan balasan. Itu semua antara faktor membuatkan mereka popular di kalangan teman-teman. Cuma kadangkala sikap mereka ini sukar untuk dibaca dan lebih senang berahsia soal peribadi dirinya.Warna kuning 

Pemilihan warna ini tampak menonjol sekali. Mungkin sesuai dengan si pemiliknya yang gemar dirinya menjadi perhatian orang lain. Selain itu, mereka juga seorang yang bersemangat di dalam hidup. Biarpun begitu, hidup mereka sering dilanda kesunyian. Mungkin kerana sikap mereka sendiri yang sukar untuk didampingi. Mereka nak orang lain yang mula hulurkan persahabatan dulu. Alah.. apa salahnya sesekali mereka pula yang mulakan ek? Tak rugi apa pun... Warna putih 

Dari awal lagi memang mereka tertarik dengan warna putih biarpun ramai orang yang tak begitu gemarkan warna itu. Bukan apa, mudah sangat nampak kesan kotornya! Apa personaliti mereka ini pula? Pemilik kenderaan itu dikatakan seorang yang gemarkan kedamaian hidup dan inginkan kehidupannya sentiasa tenang dan tenteram. Mereka juga cepat berpuas hati dengan kehidupan mereka sekarang. Selain itu, sudah pastinya mereka ini seorang yang pembersih. Biarpun kenderaan mereka warna putih tapi tetap kelihatan bersih berkilat tau! Orangnya juga lebih tenang dalam menangani sebarang masalah. Kelemahan mereka pula, kadangkala mereka ni suka sangat bersikap acuh tak acuh dan memandang remeh pada sesuatu perkara! 

MOTIVASI**Senyum Tambah Kenyakinan Diri

Apapun terjadi, cubalah senyum dalam setiap situasi yang kita hadapi. Senyumkan percuma..Walaupun kita tidak dapat melihat dengan mata kasar, tapi ia mampu meningkatkan kenyakinan diri. 


1. Senyum membuat kita lebih menarik.
Kita akan selalu tertarik pada orang yang selalu tersenyum. Orang yang selalu tersenyum punya daya tarikan tersendiri. Bayangkan wajah kita berkerut ada tak orang nak dekat??

2. Senyum mengubah mood 
Ketika kita merasa “down” cubalah untuk tersenyum. Mungkin saja mood kita akan berubah menjadi lebih baik, tak banyak sedikit pun jadilah.

3. Senyum dapat merangsang orang lain tersenyum.
Ketika seseorang tersenyum maka senyum tersebut akan membuat suasana menjadi lebih harmoni, mengubah mood orang lain yang ada disekitarnya, dan membuat semua orang menjadi senang. Orang yang suka tersenyum membawa kebahagiaan buat orang yang ada di sekitarnya. Seringlah tersenyum maka kita akan disukai oleh ramai orang.

4. Senyum dapat Mengurangi stress. 
Jika kita sedang stresss cubalah untuk tersenyum, kerana stress akan berkurang dan kita akan merasa lebih baik untuk membuat langkah selanjutnya.

5. Senyum meningkatkan sistem imun (kekebalan) tubuh anda.
Senyum dapat membantu kerja imun tubuh agar dapat bekerja dengan baik. Ketika kita tersenyum, fungsi imun meningkatkan kemungkinan kita menjadi lebih rileks.


6. Senyum menurunkan tekanan darah anda.
Ketika kita tersenyum,maka tekanan darah kita akan menurun. Sebab tu sebelum masuk klinik cubalah untuk tersenyum bagi menurunkan tekanan darah.

7. Senyum dapat melenturkan kulit wajah dan membuat anda terlihat lebih muda.

Otot-otot yang digunakan untuk tersenyum ikut membuat kita kelihatan lebih muda. Jadi berikan senyuman sepanjang hari.

8. Senyum membuat kita nampak sukses.
Orang yang tersenyum lebih percaya pada diri dalam menjalani kehidupannya. Cubalah tersenyum saat anda melakukan sesuatu pekerjaan. Pekerjaan yang dilakukan akan menjadi lebih mudah dan yakin.

Pendapat Wanita


Dalam satu kaji selidik yang dilakukan terhadap lebih daripada 45 ribu wanita, didapati bahawa:-

  • 60% benci atau tidak suka dengan penampilan mereka
  • 35% berasa cukup berpuas hati dengan penampilan mereka
  • 4% sahaja sangat berpuas hati. 
* Maknanya kebanyakan wanita masih lagi tercari-cari apakah fesyen yang sesuai dengan diri mereka. Atau sebenarnya kita takut dengan fesyen dan berasa tidak yakin apa yang ditampilkan.
  • Lebih 25% berasa bentuk tubuh mengganggu ketika membeli pakaian baru
* Ini adalah benar kerana sedar atau tidak pakaian yang kita suka kadang2 tidak sesuai dibahagian yang tertentu. Contoh ketat dibahagian punggung atau payudara dan tubuh terlalu rendah atau tinggi.
  • 34% tidak selesa sewaktu berada di majlis
  • 23% berasa tertekan ketika tengah berenang atau berjemur di pantai
* Bahagian tubuh yang paling dibenci ialah perut, diikuti pinggul dan paha kemudian payudara dan punggung
“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)