Tuesday, October 18, 2011

Jom kita rebus!!



Baru balik nie dari Jusco Melaka terus nak hapdet belog..citernya aku main rebus2 untuk diner tadi~~
Petang tadi en suami ajak keluar..memandangkan aku tak keje ari nie ponteng sebab pagi tadi tak sehat.. petang dah sehat pulak.

Pergi jusco nak tengok wayang cite terbaru real steel..kata en suami best jom pergi layan..maklumlah sementara masih lagi berdua senang2 jer nak kluar tak kira hari dan waktu.Tiket jam 7.30 malam ada 1 jam lagi nak menunggu. En suami ajak pergi makan dulu..tetibe lak tekak rasa nak makan kat sini..


See U Village Steambot, layankan jerlah lagi pun tak pernah kami laki bini makan kat sini..so cuba taste yang baru tengok macam mana.



Aku order value set mihun harga RM15.80, en suami pulak order chicken value yeemee berharga RM18.80. Bos punya mahal cikitlah daripada aku punya sebab bos yang bayar hehe.


Aku ambik yang set sebab first time kan datang so tak tahu nak order macam mana..jadi pilihan selamat pilih set. Kalau pilih satu2 takut terlebih pilih mahal pulak~~


Aku pilih kuah tomyam..nampak macam best..jom rebus!!!


Bersih licin suami makan..kena la tu dengan selera dia..kalau tanya aku biasa jer macam yong tau foo kat pasar malam rasa die hehe..maklum ler tekak selera orang kampung.


Tak kena selera habis jugak aku bedal..sayang tu dah la mahal ngehngeh~



Aku order air fresh lemon tea..pun tak kena dengan selera aku..sebab aku selalu order tembikai laici air febret aku. Kat sini tak ada pulak. Kesimpulannya memang tak kenalah dengan tekak aku makanan untuk diner hari ini. Tapi kena pulak dengan tekak suami. Lepas abis makan pergi solat dan tengok wayang Real Steel~~


Citer dia memang best layan aku 2 jam kat situ. Tengok yang 2D gambar terang, jelas dan cantik..puas hati =)


No comments:

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)