Wednesday, August 24, 2011

Updated Laa Blog Sayang!!



En Suami sekarang suka guna ayat nie..nyampah tau!!


Masa bila :-
  • Masa aku sedang merengek2 keboringan  menjelang malam
  • Saat aku mula nak mengganggu en suami buat kerja
  • Ketika en suami mengadap komputer hampir 12 jam tanpa henti.. (walaupun dah itu memang keje dia)
  • Ketika en suami start nak main game bola dalam facebook supaya tak menganggu dia
  • Saat aku bermalas-malasan diatas katil sambil termenung
  • Suruh aku buat duit dengan berblogging macam cik epal dan abg ben (dasyat)
Aku pulak updated blog bila :-
  • Rajin (selalunya malas) - suka ati aku ler aku punya blog nak updated       ke tak nak
  • Dah memang tak ada apa lagi kije nak buat, golek2 atas katil sambil layan FB dan blog
  • Bila idea datang mencurah2 dan akan memuntahkan segala yang ada (termasuklah cerita dah basi)
  • Bila ada cerita yang aku rasa nak tulis dan meluahkan perasaan (syok sendiri)
Tapi kalo dah macam chipsmore kejap ada kejap tak ada jangan perasan lah nak jana pendapatan hikhik~~yang penting aku syok sendiri..

p/s : Belum serius lagi nak berblogging dengan menjana pendapatan,Tapi manalah tahu kan tetibe en nuffnang hantar cheque riban2 ngehngeh~~

No comments:

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)