Monday, August 15, 2011

Pendapat Wanita


Dalam satu kaji selidik yang dilakukan terhadap lebih daripada 45 ribu wanita, didapati bahawa:-

  • 60% benci atau tidak suka dengan penampilan mereka
  • 35% berasa cukup berpuas hati dengan penampilan mereka
  • 4% sahaja sangat berpuas hati. 
* Maknanya kebanyakan wanita masih lagi tercari-cari apakah fesyen yang sesuai dengan diri mereka. Atau sebenarnya kita takut dengan fesyen dan berasa tidak yakin apa yang ditampilkan.
  • Lebih 25% berasa bentuk tubuh mengganggu ketika membeli pakaian baru
* Ini adalah benar kerana sedar atau tidak pakaian yang kita suka kadang2 tidak sesuai dibahagian yang tertentu. Contoh ketat dibahagian punggung atau payudara dan tubuh terlalu rendah atau tinggi.
  • 34% tidak selesa sewaktu berada di majlis
  • 23% berasa tertekan ketika tengah berenang atau berjemur di pantai
* Bahagian tubuh yang paling dibenci ialah perut, diikuti pinggul dan paha kemudian payudara dan punggung

No comments:

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)