Thursday, August 25, 2011

Ada Harapan ker Baju Raya Akan Siap??


Hari nie saja ambil cuti satu hari untuk kemas rumah mentua..Huh penat gila~~ aku pulun abis ari nie sebab sabtu nak balik rumah mak aku pulak. Mesin basuh pulak rosak..nasib la kain langsir bilik aku jer belum basuh..sakit jugak tangan dan kaki memijak dan memerah langsir tadi. Siap akhirnya~~


Satu hari aku buat keje tak henti2 dari jam 11.00 pagi sampai 4.30 petang..pergi dobi dulu hantar sebakul baju, mesin basuh sabtu baru dapat, tak kan aku nak simpan 3 hari punya baju pulak kan. Settelkan baju raya untuk dry clean..tak boleh nak basuh sendiri sebab banyak labuci dan manik rosak pulak baju aku. Lepas tu pergi bank untuk deposit cash kereta..ramai giler orang sampai parking tak ada, lepas tu pergi pasaraya sekejap beli pencuci lantai dan febrezz. 

Hehe dah lari topic pulak, lepas pergi pasaraya aku terus singgah kedai jahit baju. Nak tanya khabar baju raya aku dah siap ker belum...Dah sebulan aku hantar~ Senyap jer nyonya tua nie tak call2 entah dia lupa atau buat2 lupa. Sentap aku sekejap dia cakap baju en suami belum terusik lagi, baju aku pulak baru kain jer siap, aduh haiiiii nyonya lagi 4 hari jer lagi nak raya boleh ker dia siapkan~~

Apa alternatif aku kalau baju tak sempat disiapkan??? aku tak kesah sangat sebab ada 2 pasang lagi baju raya yang dah siap dibeli..sian en suami baju melayu saiz susah nak cari..kalo tak siap raya tetap raya..tapi hilang sikit lah mud raya kalau tak siap. Kalau siap tapi siap macam tak sudah tak guna jugak uuuuuuwwwwaaaa~~


No comments:

“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik,sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) do’a permohonan” (Surah Ali-Imran Ayat 38)

''Wahai Tuhan Kami, jangan kau biarkan daku seorang diri dengan tidak meninggalkan zuriat dan kaulah jua sebaik-baik mewarisi. "
(Surah Al-Anbiya Ayat 89)

“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami insan bagi orang-orang yang bertakwa.” (Surah Al-Furqan Ayat 74)

"Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku. Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu..."
(Surah Maryam ayat 4-5)